Promoted Content

Weekend Chef - Mee Bandung Muar Semi Homemade

by 6:00 AM 0 comments
Ni hasil kerja tangan semalam sebenarnya.. sementara nak tunggu siaran langsung perlawanan bola kelayakan Olympic Malaysia vs Bahrain sempat la masuk dapur, sarung apron & kuchar kachir kan dapur. Hari ni bagi cik wife rehat sikit la... Weekend Chef jalankan tugas..

Maka terhasillah mee bandung muar.. eh ni betul-betul mee bandung muar tau.. bukan mee bandung restoran tomyam yang berlambak kat KL ni. Beza mee bandung kat KL ni adalah cair.. jernih...rasa sos maggi... apa pun tak boleh....

Tapi ni Mee Bandung Muar original lain.... kuah pekat nak serupa mee rebus.... tapi penuh dengan udang kisar... bau udang jer...

 Kenapa aku panggil masakan hari ni Mee Bandung Muar Semi Homemade? sebab masak guna perencah. hahaha ni perencah original tau... hari tu dapat hadiah dari participant masa buat program kat muar... jenama dia MAK PON..
 Nak masak senang je.. boleh ikut cara kat belakang bungkusan.... satu bungkus ni boleh masak lebih kurang 4 - 6 kali masa.. jimat tu...
 Kalau ada kengkawan kat Muar tu kirim la kat diorang.. suruh pegi beli kat market muar tu.. murah je...
 amacam.. menyelerakan tak? telur meleleh lagi tu.... daging? tak terkira.. hahaha maklum la masak sendiri bantai masuk banyak-banyak...
Kalau betul-betul nak sedap kena tambah udang,sotong dan macam-macam lagi la... ini kira simple la...
Tapi itu pun sampai berpeluh-peluh muka dan tersandar kat sofa la lepas makan... hehehehe

Nak rasa?
Promoted Content

Unknown

Developer

mohd fauzi ibrahim

0 comments :

Post a Comment